HTML

Úton magam felé

Friss topikok

Címkék

Kék hétfő

2014.07.08. 00:03 ochrasy

Ezt tényleg csak azért, mert hétfő van, amúgy nem ma nem hallgattam volna meg. Ma pont nem.

Sütök. Juhúúú. Cukkinis- diós kevertet és tökmaglisztes- diós kenyeret. Mondom én, hogy receptblog lesz...Mivel ma mindenbe diót tettem, diót kellett szereznem. A kamrába bezsákolt diót viszont meg kell pucolni, meg ledarálni, szép kis napi program volt. Gyümölcsöket is szedtünk anyával a kertben. Sokat, nagyon sokat: ribizlit, ringlót, sárgabarackot, málnát, és a zöldségekről még nem is beszéltem: uborka, cukkini, karalábé, borsó, kelkáposzta, hagyma stb. Fantasztikus látni, hogy amit tavasszal veteményeztünk már meg is hozza gyümölcsét. Bárcsak ilyen gyorsan jönne az aratási idő mindenben...Ha lesz egyszer egy kertem, vagy egy közösségi kert részese leszek, vagy ha csak egy nyomi kis városi balkonkertre fogja futni, vagy egy übermenő vertikális kertre, remélem, gondján fogom viselni a kis növényeimet, és...hm nem tudom, mit akartam ebből kihozni. Talán a permakultúrát: imádom, hogy egy kaotikus dzsungelnek kinéző valami egy mindent termő kertet rejt. Imádom, hogy voltak emberek, akik a vegyszerek és műtrágya virágkorában azt mondták, hogy nem, mi kihasználjuk a növények, állatok "együttéléséből" eredő hasznokat, és nem használunk semmi oda nem illő adalékot...Hm remélem, egyszer tetterős leszek egy permakultúrás kert létrehozásához.

A mai napomra erősen rányomták bélyegüket a kertészkedéssel kapcsolatos gondolatok, úgyhogy talán már nem is vágnék bele másba... Nem is volt más...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utonmagamfele.blog.hu/api/trackback/id/tr446483553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása